Skip to content

Voorstelling Erfgoedbank Brussel

by Patrick Vanhoucke on december 17th, 2017

Voorstelling Erfgoedbank Brussel
Zaterdag 29 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Gemeenschapscentrum De Markten (Middenzolder), Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel

Opgelet: deze activiteit vindt uitzonderlijk *NIET* plaats in het AMVB.

Met de Erfgoedbank Brussel wil de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in samenwerking met partners in de Brusselse gemeenten het erfgoed van particulieren, families, verenigingen en vrijwillige erfgoedorganisaties een duurzame digitale toekomst geven. Vrijwilligers gaan op zoek, registreren en ontsluiten deze collecties. Dankzij hun speurzin en werklust kunt u meegenieten van deze verborgen parels.

Annelies Tollet van de Erfgoedcel Brussel komt het concept en de werking van de Erfgoedbank voorstellen. De materialen die in digitale vorm in de beeldbank worden bewaard zijn foto’s, prentkaarten, gebruiks- en siervoorwerpen, filmpjes, audio-opnames, affiches, bidprentjes,… met een ouderdom van minstens 20 jaar. Ook voor de genealoog die met zijn familiegeschiedenis bezig is, zit er ongetwijfeld heel wat interessant materiaal in. Of misschien heeft u zelf wel erfgoed uit de familie dat u een plaatsje in de Erfgoedbank wilt geven? Tijdens deze voorstelling hoort u hoe u als vrijwilliger aan het project kunt meewerken.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

Opgelet: gewijzigde locatie. Uitzonderlijk vindt deze activiteit plaats in gemeenschapscentrum De Markten.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.