Skip to content

Studiebezoek: Distillerie de Biercée – Mundaneum – Maison Van Gogh — 05.05.2020

by Patrick Vanhoucke on december 23rd, 2019

In navolging van de federale maatregelen tegen de verspreiding van het virus SARS-CoV-2 (coronavirus) wordt deze activiteit geannuleerd. Familiekunde Brussel bekijkt òf en wanneer deze activiteit op een later tijdstip kan plaatsvinden. We houden u verder op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief.

Studiebezoek: Distillerie de Biercée – Mundaneum – Maison Van Gogh
Dinsdag 5 mei 2020 van 8.00 tot 18.30 uur (reis per autocar)

Familiekunde Brussel en heemkundige kring De Swaene nemen u per autocar mee naar de provincie Henegouwen. Deze uitstap wordt samen met het Willemsfonds georganiseerd.

In de voormiddag bezoeken we de Distillerie de Biercée in Ragnies, een deelgemeente van Thuin. De distilleerderij werd opgericht in 1946 en behoort tot de oudste, nog actieve Belgische distilleerderijen. In Wallonië is het nog de enige distilleerderij die eaux de vie, likeuren en andere uitzonderlijke sterkedrank distilleert volgens de oude traditie en op basis van onbehandeld, vers fruit.

Lunchen doen we in het restaurant van de Distillerie de Biercée. Indien u deelneemt aan de lunch, duidt u dit aan op het inschrijfformulier en betaalt u hiervoor eveneens op voorhand.

In de namiddag heeft u de keuze tussen een bezoek aan het Mundaneum of het Maison Van Gogh in Mons.

Het Mundaneum is een museum en archief dat gesticht is in 1910 door Paul Otlet (1868–1944) en Henri La Fontaine (1854–1943). Het Mundaneum had de ambitie om alle kennis van over de gehele wereld te verzamelen, onder al zijn vormen (boeken, geschriften, iconografie, kranten, tijdschriften, enz).

Het Maison van Gogh (eigenlijk Maison du Marais) biedt bezoekers een blik op het dagelijks leven van de schilder Vincent van Gogh (1853-1890) tijdens zijn verblijf in de Borinage van december 1878 tot oktober 1880. Binnen de muren van dit huis zette Van Gogh als autodidact zijn eerste stappen op weg naar de kunst.

Dagprogramma:

07.45Verzamelen, tankstation Houba de Strooperlaan 755,
uitgang metro 6, eindhalte Koning Boudewijn
08.00Vertrek heenreis (stipt)
10.00Start gegidste rondleiding Distillerie de Biercée
12.00Lunch in het restaurant van de Distillerie de Biercée (20 euro excl. drank, op voorhand bestellen en betalen)
13.15Vertrek naar Mons
14.30Aankomst en bezoek aan het Maison Van Gogh (volgens keuze)
14.45Aankomst en bezoek aan het Mundaneum (volgens keuze)
17.00Vertrek terugreis per autocar
18.30Terug in Brussel

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 15 euro. Niet-leden betalen 18 euro. Voor de lunch (excl. drank) schrijft u bijkomend 20 euro over.

From → agenda

Comments are closed.