Skip to content

Vlaamse emigranten in Amerika

by Patrick Vanhoucke on augustus 13th, 2005

De afdeling Tielt van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde geeft in het najaar de Nederlandse editie uit van het boek Zoon van oorlog en vrede van Marcel A. Defever (Merkem, 1930). De oorspronkelijke Engelse editie verscheen al in het voorjaar.

In dit boek beschrijft de auteur, een Vlaamse emigrant in Amerika, zijn levensverhaal vanaf zijn prille jeugd tot nu.

Het boek is niet alleen belangrijk voor de familieleden in België, maar tevens voor de geschiedschrijving van de emigratie in het algemeen. Voor zover bekend is dit het eerste werk in het Nederlands dat deze emigratie na de Tweede Wereldoorlog belicht.

Voor meer informatie over het boek, de prijs en de bestelmogelijkheden kunt u VVF-Tielt contacteren.

From → publicaties

Comments are closed.