Skip to content

VVF-Brussel te gast bij radio FM Brussel 98.8

by Patrick Vanhoucke on september 25th, 2005

Zondagmorgen waren Danny en Patrick van VVF-Brussel te gast in de studio van radio FM Brussel (98.8) voor een uitzending van het kinderprogramma Klets. Lotte Van Den Bogaert van FM Brussel stelde de vragen. Jozefien en Ruben kletsten lustig mee. En waar hadden ze het over? Over stambomen natuurlijk! Zet jij mee een boompje op?

Klets – beluister het eerste gesprekje met Danny en Patrick (5 min 32 sec).

Klets – beluister het tweede gesprekje met Danny en Patrick (3 min 10 sec).

Stambomen is een werkwoord: ik stamboom, jij stamboomt, wij stambomen. Stambomen is ook leuk. En veel eenvoudiger dan je denkt, zeker als je er vroeg genoeg mee begint.

Tips voor het maken van je stamboom

  • Vraag aan mama of papa naar de namen van ooms, tantes… Maak een lijstje van de namen en probeer die aan te vullen met geboortedatums en -plaatsen.
  • Hebben je grootouders misschien nog een doos met oude foto’s? Probeer te weten te komen wie op de foto’s staan.
  • Leven je grootouders nog? Vraag dan of je hun trouwboekje mag zien. Zijn ze al overleden? Misschien hebben mama of papa het boekje bewaard. In het trouwboekje van je grootouders vind je ook de namen van je overgrootouders.
  • In oude bijbels of kerkboeken vind je vaak bidprentjes. Een bidprentje (of gedachtenisprentje) wordt gedrukt als iemand sterft. Op zo’n bidprentje staat de naam en meestal ook de geboorteplaats en -datum van de persoon die is gestorven.

From → nieuws

Comments are closed.