Skip to content

ARCH-e-VERE: bevolkingsarchief Evere digitaal

by Patrick Vanhoucke on februari 24th, 2006

Het gemeentebestuur van Evere stelt als eerste aanzet tot een elektronisch archief zijn bevolkingsregisters van 1830 tot 1900 digitaal ter beschikking via een computer in de bibliotheek. Dit project kwam tot stand met de medewerking van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Geen speurtochten meer in de catacomben van het gemeentehuis, geen stoffige, onhandelbare en fragiele boeken meer. Vanaf nu kunt u de registers raadplegen in de openbare bibliotheek van Evere. Met enkele klikken surft u van naam naar naam, van generatie naar generatie. En wat u nodig heeft kunt u gewoon printen.

Op één folio staan de gegevens van één gezin over een periode van ongeveer tien jaar. Momenteel is er nog geen elektronische index, maar vanaf 1847 is er wel een gescand namenregister per bevolkingstelling. Elke van de 4.905 folio’s werd in hoge resolutie gescand. Deze scans kunt u consulteren via een computer. U kunt de bladen ook afdrukken.

Op 10 maart a.s. kunt u het resultaat van de digitalisering in avant-première komen bekijken in de openbare bibliotheek.

ARCH-e-VERE: bevolkingsarchief goes digital

Vrijdag 10 maart 2006 om 20.00 uur

Openbare Bibliotheek Evere
S. Hoedemaekerssquare 10
1140 Evere

  • Inleiding door Jean-Luc Liens, schepen van Cultuur van de gemeente Evere;
  • Voorstelling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) door Daniel Bex, voorzitter VVF-Brussel vzw;
  • Voorstelling van ARCH-e-VERE;
  • Receptie.

From → nieuws

Comments are closed.