Skip to content

Ontrafel je eigen familiegeheimen!

by Patrick Vanhoucke on april 12th, 2006

Egyptische farao’s, koningen in het Nabije Oosten en Romeinse keizers probeerden hun – weliswaar goddelijke – afstamming op te sporen. In de bijbel gaan stamreeksen terug tot Adam. Genealogie is bijna zo oud als de mens. Nu is zoeken naar je wortels geen elitair spelletje meer, maar mogelijk voor iedereen. Voor volwassenen die op zoek zijn naar de roots van hun familie of hun verleden willen bewaren voor de volgende generaties, schreef Johan Roelstraete “Je stamboom, je familiegeschiedenis. Stap voor stap.” Daarin geeft hij tips om uw stamboom op te stellen én om die stamboom tot leven te brengen in een levendige kroniek van familieverhalen.

Je stamboom, je familiegeschiedenis

Dit boek ruimt struikelblokken uit de weg en brengt u methode en kritische zin bij. U leert zoeken in elementaire bronnen, zoals burgerlijke stand en parochieregisters. U maakt kennis met oud schrift, maten en gewichten, naamkunde, chronologie en migratie. Ook wie een familiewapen wil, zet deze gids op het juiste spoor. De uitgebreide trefwoordenlijst helpt u begrippen, adressen van instellingen en webpagina’s snel op te sporen.

Een breed publiek aanzetten tot de passievolle vrijetijdsbesteding van het familieonderzoek, dat is de droom van Johan Roelstraete. Hij startte ermee in 1967 en het liet hem niet meer los. Roelstraete is actief in de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde o.m. als beheerder en voorzitter van het Heraldisch College. Hij is ook secretaris van het Vlaams Centrum voor Genealogie en Heraldiek in Handzame.

Je stamboom, je familiegeschiedenis werd uitgegeven door Davidsfonds te Leuven. Het boek is vanaf eind april 2006 in de boekhandel verkrijgbaar.

Inhoud: ca. 320 pagina’s
Prijs: 24,95 euro
ISBN 90-5826-395-9.
Klik voor de inhoudstafel.

Tekst overgenomen uit een persbericht van uitgeverij Davidsfonds met dank aan Griet Verhoeyen.

From → publicaties

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Dossier stamboomonderzoek in PASC@L | Familiekunde Brussel

Comments are closed.