Skip to content

Erepenningmeester Frans Vreven overleden

by Patrick Vanhoucke on juni 30th, 2006

VVF-Brussel vernam het overlijden van haar erepenningmeester Frans Vreven. Hij werd geboren te Elsene op 21 oktober 1920 en overleed onverwacht te Sint-Jans-Molenbeek op 27 juni 2006 in zijn 86ste levensjaar.

Reeds vrij vroeg was Frans Vreven lid van de VVF. Van VVF-Brussel was hij zelfs een van de eerste leden. Regelmatig zag men hem op activiteiten en congressen. In de periode van de jaren 1990 tot de eeuwwisseling was hij penningmeester van VVF-Brussel, een opdracht die hem als voormalig boekhouder bijzonder goed lag.

Bescheiden als hij was, stond hij niet graag in de schijnwerpers, maar gaf er de voorkeur aan een zorgzame werker achter de schermen te zijn. Voor dit werk ontving hij begin dit jaar de titel van erepenningmeester van VVF-Brussel uit de handen van zijn opvolger.

Ook wie Frans persoonlijk kende zal bevestigen dat hij een zorgzaam en familiaal man was. Samen met zijn echtgenote Juliette bracht hij zes kinderen groot. En toen zijn vrouw op het einde van haar leven ernstig ziek werd, heeft hij haar met alle zorgen omringd en bijgestaan. Na de verkoop van zijn huis trok Frans in de Residentie Paloke in. Door zijn kinderen werd hij goed opgevangen en elke zondag ging hij bij één van hen op bezoek.

Het bestuur van VVF-Brussel maakt zijn oprechte wensen van deelneming over aan de familie en aan allen die Frans Vreven kenden en zullen missen.

Frans Vreven wordt begraven op het kerkhof van Sint-Agatha-Berchem. De afscheidsplechtigheid met eucharistie vindt plaats in de Heilige Verrijzeniskerk (Palokestraat) in Sint-Jans-Molenbeek op zaterdag 1 juli 2006 om 11.30 uur (samenkomst aan de kerk om 11.20 uur).

From → nieuws

Comments are closed.