Skip to content

Migrantenbestanden Ancestry gratis toegankelijk

by Patrick Vanhoucke on november 11th, 2006

Nog tot 30 november verleent het commerciële genealogische bedrijf Ancestry gratis toegang tot zijn databank met gegevens over migranten, de zogenaamde Ancestry Immigration Collection. Deze toegang wordt verleend via de Amerikaanse website Ancestry.com en de Britse website Ancestry.co.uk. De databank is onlangs in grootte verdrievoudigd en bevat momenteel meer dan 100 miljoen namen uit meer dan 100 Amerikaanse havens.

Ancestry juicht de enorme uitbreiding aan gegevens toe en viert daarom feest. En hoe kan dat beter dan door de gebruikers van die gegevens gedurende een maand gratis toegang te verlenen. Overigens zijn ook gegevens met betrekking tot Britse, Canadese, Ierse en Schotse migranten nog tot het eind van de maand gratis te raadplegen.

Wie na 30 november op de websites van Ancestry gaat kijken, betaalt een abonnement. De gegevens met betrekking tot de migratie naar New York via Ellis Island en Castle Garden blijven wel vrij toegankelijk.

From → nieuws

Comments are closed.