Skip to content

FARO: nieuw steunpunt voor cultureel erfgoed

by Patrick Vanhoucke on februari 24th, 2008

FARO is het nieuwe gezamenlijke steunpunt voor het culturele erfgoed in Vlaanderen en Brussel. FARO ontstond officieel op 1 januari als samensmelting van Culturele Biografie Vlaanderen vzw en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw.

De naam FARO kreeg als ondertitel Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Toeval of niet, maar faro kennen we in Brussel nog steeds als een wat rinse vorm van lambiekbier met een lager alcoholgehalte. De Franse schrijver Charles Baudelaire zou er tijdens zijn verblijf in Brussel ooit over gezegd hebben: “Le faro c’est la bière deux fois bue” (faro is bier dat tweemaal gedronken is). Cultureel erfgoed pur sang dus.

Het nieuwe steunpunt betrok begin januari zijn nieuwe kantoren in de Priemstraat 51 in Brussel. Het gebouw deed vroeger dienst als drukkerij en als opslagplaats van het Leger des Heils.

Adresgegevens FARO:
FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw
Priemstraat 51
1000 Brussel
tel. 02 213 10 60
fax 02 213 10 99
e-mail: info@faronet.be
website: www.faronet.be

Op vrijdag 29 februari worden de nieuwe kantoren plechtig in gebruik genomen en wordt ook de nieuwe website gelanceerd.

From → nieuws

Comments are closed.