Skip to content

Krant The Times zet krantenarchief online

by Patrick Vanhoucke on september 12th, 2008

De Britse krant The Times biedt haar krantenarchief voortaan online aan. Momenteel is dit nog gratis (men moet zich wel registreren), maar The Times wil deze dienst later wel betaald maken. Met de digitalisering van haar krantenarchief treedt The Times in de voetsporen van andere Britse kranten zoals The Observer en The Guardian die hun collecties al sinds eind 2007 digitaal beschikbaar stellen.

Het digitale krantenarchief van The Times geeft toegang tot meer dan 200 jaar geschiedenis. Alle artikels die verschenen tussen 1785 en 1985 kunnen integraal worden bekeken en gelezen. Ook foto’s zijn opgenomen en het systeem is erg eenvoudig te gebruiken. Het is mogelijk om te zoeken op datum, thema of onderwerp. Men kan een hele pagina bekijken of inzoomen op een bepaald artikel.

Ook voor genealogen kan het krantenarchief van The Times een interessante bron van informatie zijn. Wie op zoek is naar informatie over Britse voorouders of verwanten kan deze misschien in de krant terugvinden. Met name informatie over ongevallen, moorden, maar ook soms geboorten, huwelijken of overlijdens wordt vaak in de krant gepubliceerd.

The Times Archive kan worden geraadpleegd via de website van Times Online.

Bronnen: VVBAD-Info, jrg. 34 nr. 9 (september 2008) en www.timesonline.co.uk

From → nieuws

Comments are closed.