Skip to content

Brochure “Archieven in Brussel”

by Patrick Vanhoucke on augustus 1st, 2009

Vlaanderen en Brussel hebben een rijk cultureel erfgoed. Archieven vormen daarin een belangrijk onderdeel. In het Brusselse hoofdstedelijke gewest worden zowel openbare als private archieven bewaard.

De Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie publiceerde in 2005 een archievenfolder omdat er bij veel Brusselse archieven nood was aan een betere naamsbekendheid. In de folder stonden een 30-tal Brusselse archieven met een Nederlandstalige of een tweetalige werking.

De folder kende een groot succes en was dit jaar dan ook aan een volledig herziene editie toe. De folder is een brochure geworden, een heus mooi vormgegeven en handig boekje waarin 32 archiefinstellingen de revue passeren.

VVF-Brussel vindt het initiatief van de Erfgoedcel Brussel bijzonder geslaagd. Daarom kunt u de brochure gratis afhalen tijdens de Seizoensopener die op zaterdag 12 september 2009 in gemeenschapscentrum Nekkersdal plaatsvindt.

Kunt u niet langskomen, maar wilt u de brochure toch gratis ontvangen? Vraag ze dan aan bij: Vlaamse Gemeenschapscommissie, Erfgoedcel Brussel, Sainctelettesquare 17, 1000 Brussel, tel. 02 208 02 32, e-mail: erfgoedbrussel@vgc.be, website: www.erfgoedbrussel.be.

From → publicaties

Comments are closed.