Skip to content

Website eert Belgische gesneuvelde militairen

by Patrick Vanhoucke on april 7th, 2010

Vandaag 7 april is het de Belgische Veteranendag. Het is een dag van herdenking en erkenning voor de veteranen in ons land. De Veteranendag staat dit jaar in het teken van de jongste veteranen.

Er is nu een website die de herinnering aan alle gesneuvelde militairen levendig wil houden. De website is een initiatief van het Instituut voor Veteranen en richt zich om te beginnen op de 146 Belgische militairen die van 1960 tot nu om het leven kwamen bij missies in het buitenland. Voorzitter André Lejoly van het Instituut voor Veteranen wil op termijn alle 50.000 gesneuvelde Belgen sinds 1830 met hun naam en dossier op de site plaatsen, zodat iedereen zijn gesneuvelde voorouders kan terugvinden.

Het onlinemonument heeft een link met Facebook, waar men “fan” kan worden van een omgekomen militair. Nieuws over het project is ook via Twitter te volgen.

Wie dat wil, kan het verhaal van een geallieerde soldaat uit de Tweede Wereldoorlog vertellen met een fanpagina op Facebook. Hieraan is een wedstrijd verbonden die loopt van 1 september 2010 tot 15 maart 2011. De wedstrijd wordt jaarlijks herhaald tot 2014. De drie beste Facebookprofielen worden beloond. De eerste prijs is een ééndaags bezoek aan het Londen van de Tweede Wereldoorlog.

From → publicaties

Comments are closed.