Skip to content

De Brusselaars en hun burgemeesters sinds 1830

by Patrick Vanhoucke on april 24th, 2010

In het Huis van Folklore en Tradities te Brussel loopt nog tot 13 juni 2010 de tentoonstelling “De Brusselaars en hun burgemeesters sinds 1830”. Het is een historische tentoonstelling over de burgemeesters van de Stad Brussel, met plaats voor humor en tederheid.

Wat weten we nog over de burgemeesters die hun naam aan Brusselse pleinen en straten hebben gegeven? Het Rouppeplein, het De Brouckèreplein en de Anspachlaan zijn slechts enkele voorbeelden. In sommige gevallen hebben die burgemeesters een grote bijdrage geleverd aan de opbouw van het Brussel van vandaag.

Sinds het ontstaan van België in 1830 hebben zeventien burgemeesters de geschiedenis van onze hoofdstad vormgegeven. De tentoonstelling bestaat uit portretten en illustraties van de burgemeesters tijdens feestelijkheden zoals wijkfeesten, folkloristische en sportieve evenementen en wereldtentoonstellingen (1897, 1910, 1935, 1958). Er zijn ook politieke karikaturen. Bovendien toont de tentoonstelling originele schilderijen van Jean-Louis Musch. Deze werken laten de burgemeesters zien in situaties die typisch waren voor hun mandaat.

Het museum is open van donderdag tot en met zondag, van 13.00 tot 18.00 uur (gesloten op feestdagen). De curator is aanwezig op zaterdag 8 mei en 12 juni 2010 om meer uitleg te geven en voor geleide bezoeken van 14.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Praktisch:
Huis van Folklore en Tradities
Eikstraat 19
1000 Brussel
Openbaar vervoer: MIVB bus 34, 48, 95, 96

From → agenda derden

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Publicatie burgemeesters van Brussel 1830-1983 | VVF-Brussel vzw

Comments are closed.