Skip to content

Internetgids voor genealogisch onderzoek

by Patrick Vanhoucke on augustus 18th, 2010

Vorige week publiceerde Eric Hennekam de achtste editie van zijn “Internetgids voor genealogisch onderzoek”. De eerste editie van de gids verscheen ruim twee jaar geleden. Toen alleen over Nederland. Maar ondertussen luidt de ondertitel van de gids: “Personen zoeken in Nederland, Nederlands-Indië en België”.

De gids somt websites op die handig zijn bij genealogisch onderzoek, maar ook om nog levende personen te zoeken.

Inhoudstafel

 • Algemeen
 • Nederland
 • Nederland: bronnen per provincie
 • Nederlands-Indië (Indonesië)
 • België (vooral Vlaanderen)
 • Begraafplaatsen
 • Kranten
 • Literatuur
 • Verantwoording
 • Meer informatie

Internetgids voor genealogisch onderzoek : personen zoeken in Nederland, Nederlands-Indië en België / Eric Hennekam. – [Doorn] : [Eric Hennekam], 2010. – 18 p. : ill.

Eric Hennekam is medisch genealoog bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht en docent aan opleidingen journalistiek in Nederland en België. Hij is tevens de drijvende kracht achter o.a. Archieven.org (vermeld op het archiefportaal van de Unesco) en de Gids voor onderzoekers (een blog met nieuws en tips over het zoeken naar documenten en personen).

Wie het werk van Archieven.org wil steunen met een kleine of grote donatie kan dit doen via: ASN Bank 707102456, IBAN: NL84 SNSB 0707 1024 56, BIC: SNSBNL2A o.v.v. donatie Archieven.org. t.a.v. F.A.M. Hennekam, Doorn.

From → publicaties

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

 1. Tweets that mention Internetgids voor genealogisch onderzoek | VVF-Brussel vzw -- Topsy.com

Comments are closed.