Skip to content

Voordracht DNA en genealogie

by Patrick Vanhoucke on september 26th, 2011

Op zaterdag 29 oktober 2011 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) komen luisteren naar een voordracht over DNA en genealogie.

DNA-onderzoek is een nieuwkomer in het genealogisch veld: men kan er familieverbanden mee opsporen en zelfs uw hele traject als homo sapiens in beeld brengen. Deze zeer recente wetenschappelijke discipline ontbolsterde pas einde van de jaren negentig. DNA-resultaten combineren met die van klassiek genealogisch onderzoek is het opzet van een genealogisch-genetisch DNA-project zoals dat van Familiekunde Vlaanderen in 2009-2010 met bijna 1.000 deelnemers. De resultaten daarvan zijn inmiddels gepubliceerd in twee boeken.

Meer over dit boeiende verhaal verneemt u tijdens de voordracht van Marc Van Den Cloot, projectleider van DNA-project Oud Hertogdom Brabant (2009), DNA-project België (2010) en Open DNA-project (2011), die ons een inleiding geeft over DNA-onderzoek als hulpmiddel bij het samenstellen van een familiegeschiedenis.

Deelname aan deze activiteit is gratis, inschrijven is verplicht. Gebruik hiervoor het onderstaande formulier.

Op zaterdag 29 oktober is ook het documentatiecentrum van VVF-Brussel geopend. Wie genealogische vragen heeft is reeds vanaf 10.00 uur welkom in het AMVB. Ook na de voordracht kunt u nog vragen stellen (tot ca. 17.00 uur).

U vindt het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelen van het AMVB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.