Skip to content

Voordracht ‘Brussel binnenskamers’: wooncultuur in de zeventiende eeuw

by Patrick Vanhoucke on januari 15th, 2012

Op zaterdag 24 maart 2012 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) komen luisteren naar een voordracht van Veerle De Laet over Brusselse wooncultuur in de zeventiende eeuw.

In haar voordracht brengt Veerle De Laet de materiële wooncultuur van ruim driehonderd huishoudens uit de zeventiende eeuw tot leven. U wandelt als het ware in een vroegmodern Brussels interieur en leert hoe kunst- en luxe-objecten een betekenisvolle rol speelden in het sociale verkeer binnenskamers. Brussel is wat dat betreft een bijzonder geval. Naast de ontwikkeling van een gedemocratiseerde kunst- en luxemarkt is er de wisselwerking tussen hof en stad.

Deelname is gratis. Op zaterdag 24 maart is ook het documentatiecentrum van VVF-Brussel geopend.

U vindt het AMVB op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelafstand van het AMVB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda derden

Comments are closed.