Skip to content

Naslagwerk “ABC van de genealogie”

by Patrick Vanhoucke on april 23rd, 2012

In samenwerking met Familiekunde Vlaanderen verscheen bij FARO van de hand van auteur Johan Roelstraete een handig naslagwerk voor wie zijn familiale erfgoed wil onderzoeken, documenteren en beschikbaar stellen.

Johan Roelstraete is een eminent genealoog en heraldicus die reeds diverse toonaangevende publicaties met betrekking tot familiegeschiedenis op zijn naam heeft staan. Het zopas verschenen “ABC van de genealogie” is een alfabetisch compendium waarin hij zijn kennis, eruditie en ervaring met betrekking tot alle aspecten van deze complexe en dynamische materie in een overzichtelijk geheel toegankelijk maakt voor iedereen.

Het familiale verleden kent de jongste jaren een sterke belangstelling en populariteit. Zeven op tien Vlamingen hebben interesse voor de sporen van vorige generaties familieleden. Familiegeschiedenis, genealogie en heraldiek komen van pas om sporen uit dit familiale verleden op een gerichte en geordende manier te verzamelen, documenteren, bewaren en delen. Zowel de beginnende leek als de gevorderde genealoog vindt in het “ABC van de genealogie” informatie over honderden termen (historische zoals leendenombrement, maar ook hedendaagse zoals mitochondriaal DNA), uitleg bij beschikbare bronnen en hun bewaarplaats, webadressen van genealogische organisaties over heel de wereld, en zeer uitvoerige verwijzingen naar beschikbare literatuur en websites. Voor iedere vraag die bij het werken aan een familiegeschiedenis kan opduiken, biedt dit compendium een helder en accuraat antwoord en een praktische verwijzing naar achterliggende bronnen en verdiepende informatie.

Gegevens:
ABC van de genealogie / Johan Roelstraete. – Brussel : Faro, 2012. – 286 p. : ill. – ISBN 9789089920102.

Het “ABC van de genealogie” kost 20 euro als u het komt afhalen en contant betaalt in het documentatiecentrum van Familiekunde Brussel in het AMVB. Ontvangt u graag een exemplaar via de post, dan betaalt u bijkomend verwerkings- en verzendkosten (u wacht met betalen tot u van ons bericht krijgt over de juiste prijs). Bestellen kan via ons bestelformulier. Levering vindt plaats na betaling.

From → publicaties

Comments are closed.