Skip to content

Volkstelling Land van Gaasbeek 1693

by Patrick Vanhoucke on juli 16th, 2012

Volkstellingen zijn nuttige instrumenten bij het samenstellen van een familiegeschiedenis. Het zijn momentopnamen die een beeld schetsen van de sociaaleconomische omgeving van de voorouders. Vaak wordt het beroep aangeduid. In dit eerste deel van de reeks “Volkstellingen in het hertogdom Brabant” wordt de telling van een vijftiental dorpen gebracht. Er is één globale index, waardoor u meteen een idee krijgt van de geografische spreiding van een naam.

In dit deel komen de volgende dorpen aan bod: Dilbeek, Elingen, Gaasbeek, Gooik, Itterbeek, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Oudenaken, Pamel, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Laureins-Berchem, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Martens-Lennik (met Schepdaal), Sint-Pieters-Leeuw (met Lot), Strijtem en Vlezenbeek.

Dit naslagwerk werd samengesteld door Jan Caluwaerts en René Jammart. U kunt het bestellen door overschrijving van 35 euro (+ 4 euro verzendingskosten binnenland) op rekening BE95 000-1536441-58.

From → publicaties

Comments are closed.