Skip to content

Stop de tijd: over kalenders en tijdrekeningen

by Patrick Vanhoucke on februari 23rd, 2013

Op zaterdag 27 april 2013 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) komen luisteren naar Pieter Donche, auteur van verschillende genealogische publicaties. Hij sluit aan bij het thema “Stop de tijd” van de Erfgoeddag en heeft het over kalenders en tijdrekeningen. Deelname is gratis. Gebruik het onderstaande formulier om uw aanwezigheid te bevestigen.

In deze voordracht vertelt Pieter Donche over de kalenderhervorming van 1582 (Juliaans naar Gregoriaans), over de oude gewoonte om een nieuw jaar te starten op Pasen, 25 maart of Kerstdag, de oude manier om de schrikkeldag 4 dagen eerder in te lassen, de Republikeinse kalender en al de vreemde gevolgen, de soms Babelse verwarring en de moeilijkheden die het naast elkaar gebruiken van deze afwijkende systemen hebben op een correcte datering en hoe dat op te lossen. Geïllustreerd met veel anekdotes…

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.