Skip to content

Familiegeschiedenis.be voorgesteld in Brussel

by Patrick Vanhoucke on maart 26th, 2013

Voorbije zaterdag stelde stafmedewerker Valerie Vermassen van Familiekunde Vlaanderen tijdens een felgesmaakte bijeenkomst in Brussel de website Familiegeschiedenis.be voor. Dit portaal is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in het familieverleden. U vindt er een stap-voor-staphandleiding om uw eigen familiegeschiedenis te schrijven, uitleg over bronnen en een hele reeks nuttige tools en links.

In de stap-voor-staphandleiding vindt u praktische tips voor het verzamelen van genealogische gegevens via interviews, persoonsfiches, grafmonumenten en familiedocumenten. U leert hoe u gebruik kunt maken van gegevens die reeds door andere onderzoekers werden verzameld en hoe u zelf gegevens in archiefinstellingen kunt verzamelen. Ten slotte wordt uitgelegd hoe u alle verzamelde gegevens het beste (digitaal) kunt bewaren en hoe u van een stamboom met louter namen en datums een echte familiegeschiedenis maakt.

Bij de uitleg over bronnen worden verschillende brontypes voor het familiekundig onderzoek afzonderlijk gesproken. Bij de nuttige tools en links vindt u informatie over steekkaarten, databanken, nuttige websites en over hulpwetenschappen zoals de paleografie, naamkunde, chronologie en zegelkunde.

De professionaliteit van het project wordt gegarandeerd door de verschillende partners die er hun bijdrage aan hebben geleverd: Familiekunde Vlaanderen, Instituut voor Publieksgeschiedenis (UGent), Amsab-ISG, Rijksarchief in België, Heemkunde Vlaanderen en FARO.

U vindt de nieuwe portaalsite op www.familiegeschiedenis.be.

From → nieuws

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Voorstelling Familiegeschiedenis.be en GeneaWiki | Familiekunde Brussel

Comments are closed.