Skip to content

Publicatie Cassiman(s) / Cassimon(s)

by Patrick Vanhoucke on juni 1st, 2013

Ons bestuurslid Maria Willems schreef onlangs samen met Eric Van Baelen de genealogische publicatie “Cassiman(s) / Cassimon(s)”. U kunt het boek op zaterdag 22 juni 2013 komen inkijken in ons documentatiecentrum. Op dezelfde dag kunt u trouwens in de namiddag komen luisteren naar een presentatie van Felix Waldack over genealogie en migratie.

Het boek “Cassiman(s) / Cassimon(s)” werd op zaterdag 25 mei jl. onder ruime belangstelling voorgesteld in het gemeentehuis van Lebbeke. De gemeenschappelijke voorouders van alle naamdragers Cassiman(s) en Cassimon(s) zouden afstammen van ene Joos en ene Jacques Cassiman, die rond 1600 in Lebbeke woonden. Hun blijkbaar erg vruchtbare nakomelingen zijn dan gaan uitzwermen en een deel van hen zag zelfs hun naam wijzigen.

Maria Willems en Eric Van Baelen hebben de vele afstammelingen van Joos en Jacques Cassiman in kaart gebracht. Zo werden meer dan 7.000 personen in onderling verband geplaatst. Over een waaier van maar liefst 14 generaties werden de essentiële basisgegevens van deze mensen tot op vandaag opgelijst. In het boek van ruim 470 pagina’s vindt u naast de parentelen onder andere ook nog een bijdrage van de bekende geneticus em. prof. dr. Jean-Jeacques Cassiman, een uitgebreide reeks reproducties en een index op namen.

Het boek “Cassiman(s) / Cassimon(s)” is niet alleen een kijk- of leesboek, het is in de eerste plaats een naslagwerk waarmee men via een aanknopingspunt van één persoon de voorouders en nakomelingen in het geheel kan reconstrueren.

Opgelet: Familiekunde Brussel is niet de uitgever van dit boek en het boek is dus ook niet via ons te koop. U kunt wel rechtstreeks contact nemen met de auteur Maria Willems via e-mail maria [dot] elisabeth [at] skynet [dot] be.

From → publicaties

Comments are closed.