Skip to content

Nationaal Congres Familiekunde Vlaanderen op 24 mei 2014

by Patrick Vanhoucke on maart 11th, 2014

De afdeling Deinze van Familiekunde Vlaanderen organiseert op zaterdag 24 mei 2014 het 49ste Nationaal Congres, in de Aula Omnia, in Nazareth, Steenweg Deinze 154 B. De zaal is een onderdeel van de Bestuursdrukkerij Schaubroeck en gelegen aan het kruispunt “Vogelzang” (N35 en N60) te Nazareth. De openingsuren zijn van 9.30 tot 17.00 uur.

Tijdens het congres worden 3 referaten gehouden in verband met bronnen voor het opmaken van stambomen:

  • Guido Demuynck (secretaris van de Deinse afdeling van Familiekunde Vlaanderen) over “Enkwesten”.
  • Ignace Van Driessche (cultuurmedewerker provincie Oost-Vlaanderen) over “Ommeslagen in de provincie Oost-Vlaanderen”.
  • Els Elenbaas (Elenbaas advies, Nederland) over het hoofdonderwerp van deze ontmoetingsdag met het thema “Familietijdschriften: van idee tot realiteit”.

De toegang voor de tentoonstelling van alle familietijdschriften, die in ons land en de oms omringende landen zijn verschenen, is gratis. De boekenbeurs met zijn talrijke standen en met een ruime keuze aan genealogische werken, formulieren, heemkunde, genealogische computertoepassingen, gegevensbanken, heraldiek, enz. kan de hele dag gratis en zonder voorinschrijving, bezocht worden. Geïnteresseerden krijgen op die manier de kans om gegevens uit te wisselen.

Inschrijving voor het congres is vooraf noodzakelijk.

Familiekunde Vlaanderen helpt bij het onderzoek voor al wie zich in het leven van zijn voorouders wil verdiepen. Over het Vlaamse land en Brussel verspreid, organiseren lokale afdelingen geregeld genealogische vormingsavonden: inleidingen tot de familiekunde, methodieken van het onderzoek, kennismakingen met het archiefwezen, lessen oud schrift, de studie van vaak voorkomende genealogische documenten en voordrachten met een historische achtergrond.

Inlichtingen en inschrijvingen: www.congresfamiliekunde2014.be

From → agenda derden

Comments are closed.