Skip to content

De stam Belgrado

by Patrick Vanhoucke on mei 4th, 2014

Maria Willems, bestuurslid van Familiekunde Brussel, en mede-auteur Eric Van Baelen, hebben weer een nieuwe genealogische publicatie op de plank.

Op 14 november 1711 trouwde een jongeman in Strombeek-Bever met een plaatselijk meisje, Maria De Koninck. Het koppel vestigde zich te Meise en kreeg er acht kinderen. In 1749 sterft de man. In zijn begrafenisakte vermeldt de pastoor dat Augustinus Belgrades een vondeling was. Bij hém begint dus het verhaal van alle Belgrado’s die hier in later eeuwen opduiken.

Sinds Augustinus als vondeling opdook, zijn er elf volgende generaties afstammelingen. Alle naamdragers en vele andere nakomelingen zijn sindsdien in onderling verband gezet.

Naast de parenteel van Augustinus werden ook de voorouders van zijn echtgenote Maria De Koninck opgelijst. Van haar kon voor sommige takken nog drie generaties verder in de tijd worden teruggegaan, tot ongeveer 1580.

Verder kunt u in de publicatie ook nog andere informatie vinden over ondermeer drie andere vondelingen met dezelfde naam, een hypothese over de oorsprong van de familienaam Belgrado, een progressie-analyse van de naamdragers en zeer veel reproducties van documenten, foto’s en aanverwante stukken. De teksten over de eerste twee eeuwen Belgrado’s werden (met transcripties) veelal ook in extenso gereproduceerd. Het boek van 346 pagina’s op A4-formaat heeft ook een namen-index die het opzoeken vergemakkelijkt.

Naast een kijk- en leesboek is “De stam Belgrado” in de eerste plaats een naslagwerk waarmee men via één aanknopingspunt van één persoon de voorouders én de nakomelingen kan reconstrueren.

Voorstelling – uitnodiging

In samenwerking met de gemeente Meise en de plaatselijke heemkundige kring Berla zal het boek “De stam Belgrado” worden voorgesteld.

Waar? Zaal “Het Moment”, Brusselsesteenweg 40, 1860 Meise. De zaal is gelegen in het centrum van Meise, tegenover de kerk. Een ruim parkeerterrein bevindt zich op 20 meter afstand.
Wanneer? Vrijdag 27 juni 2014 om 19.30 uur.

U kunt ter plaatse alle door u bestelde exemplaren van het boek afhalen.

Hoe bestellen?

Het boek is in principe alleen via voorintekening verkrijgbaar. De vrije oplage achteraf zal beperkt zijn.

Het boek zelf kost bij voorintekening 30 euro. De door u bestelde exemplaren kunt u komen afhalen tijdens de voorstelling van het boek in Meise, of na afspraak. Indien u het met de post thuis wilt ontvangen, betaalt u 10 euro per exemplaar extra (verpakkings- en verzendkosten inbegrepen).

Bestellen kan door een overschrijving van 30 euro (of 40 euro met verzending) op rekeningnummer BE32 0000 8032 5902 t.n.v. Maria Willems, 1082 Sint-Agatha-Berchem m.v.v. “boek Belgrado” + uw telefoonnummer. U kunt bestellen tot uiterlijk 30 mei 2014.

Opgelet: Familiekunde Brussel is niet de uitgever van dit boek en het boek is dus ook niet via ons te koop. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact nemen met de auteur Maria Willems via e-mail maria [dot] elisabeth [at] skynet [dot] be.

From → publicaties

Comments are closed.