Skip to content

Begin vandaag nog met indexeren! Iedereen verdient het om herinnerd te worden

by Patrick Vanhoucke on juni 28th, 2014

Wat is FamilySearch-Indexering

Indexeren is het overnemen van tekst uit historische documenten zoals geboorte-, overlijdens- en huwelijksakten om ze wereldwijd online doorzoekbaar te maken.

Waarom indexeren

Indexering houdt de herinnering aan mensen die vermeld zijn in historische documenten in stand. Door historische documenten online doorzoekbaar te maken, kan iedereen zijn of haar voorouders van thuis uit traceren. Alle gegevens op FamilySearch.org zijn gratis doorzoekbaar.

Hoe werkt FamilySearch-Indexering?

Iedereen kan vrijwilliger worden om te indexeren. U hebt enkel een computer met internetverbinding nodig en moet kunnen lezen. U kunt van thuis uit of waar u maar wilt indexeren, en u kiest zelf wanneer en hoelang u indexeert. Elke naam die u indexeert, kan de voorouder zijn die iemand anders zoekt.

Het programma downloaden en u aanmelden

  1. Ga naar FamilySearch.org/indexing.
  2. Klik op Beginnen en nadien op Downloaden.
  3. Klik op Run of Save om het programma te installeren. Het programma wordt geïnstalleerd en er verschijnt een pictogram op uw bureaublad.
  4. Dubbelklik op het pictogram FamilySearch Indexing op uw bureaublad om het programma te openen.
  5. Vervolgens dient u in te loggen met een FamilySearch-account of een LDS-account. Als u geen account hebt, klikt u op Aanmelden voor een nieuwe account en voert u de gevraagde gegevens in.

Basisrichtlijnen indexeren

  • Na het inloggen kunt u de Snelstartvideo bekijken die u op weg helpt. U vindt dit instructiemateriaal door in het menu Help op Snelstart te klikken.
  • Andere hulpbronnen vindt u in het tabblad Indexeringslinks rechts onderaan het indexeringsprogramma.

Hulp nodig om aan de slag te gaan?

Neem contact op met FamilySearch support – 24 uur per dag, 7 dagen op zeven bereikbaar.

E-mail op support@familysearch.org of bel op het gratis nummer 00800 1830 1830.

Overzicht van de lopende projecten

De lijst van projecten kan wijzigen naargelang projecten worden afgewerkt. Op de website van FamilySearch kunt u de laatste update van lopende projecten consulteren.

Comments are closed.