Skip to content

Bezoek Red Star Line Museum te Antwerpen

by Patrick Vanhoucke on januari 12th, 2015

Op donderdag 7 mei 2015 gaat de jaarlijkse voorjaarsuitstap met Familiekunde Brussel richting Antwerpen voor een bezoek aan de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience (in de voormiddag) en aan het alom geprezen Red Star Line Museum (in de namiddag).

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is de bewaarbibliotheek van de stad Antwerpen. De bibliotheek is genoemd naar de Vlaamse volksschrijver Hendrik Conscience (van wie wordt gezegd dat hij zijn volk leerde lezen), wiens standbeeld voor de bibliotheek staat.

In het Red Star Line Museum staan verhalen centraal. De verhalen van de passagiers die met de Red Star Line naar Amerika reisden op zoek naar geluk en een beter bestaan. Het zijn al die verhalen samen die het verhaal van de Red Star Line vertellen.

Familiekunde Brussel plant gezamenlijk vervoer per autocar.

08.15 uur – Vertrek naar Antwerpen per autocar. Opstappen aan de eindhalte van metrolijn 6, Koning Boudewijn, uitgang kant Houba de Strooperlaan.
10.00 uur – Start bezoek Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
12.00 uur – Lunch in De Burgerij (niet in de deelnameprijs inbegrepen, richtprijs 16 euro).
14.00 uur – Start rondleiding Red Star Line Museum.
16.00 uur – Terugkeer naar Brussel per autocar. Voorziene aankomst in Brussel omstreeks 17.30 uur.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 10 euro. Niet-leden betalen 15 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.