Skip to content

“Vluchten kon nog net”: bronnen omtrent vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog

by Patrick Vanhoucke on januari 12th, 2015

Op zaterdag 30 mei 2015 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) komen luisteren naar een voordracht over bronnen rond vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hendrik Ceulemans van de heemkundige kring Ravensteyn te Boortmeerbeek houdt een meeslepende uiteenzetting over “binnenlandse vluchtelingen” tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij baseert zich op zijn artikel “Vluchten kon nog net” dat hij voor de heemkundige kring van Boortmeerbeek publiceerde en legt de nadruk op de bronnen en contacten in binnen- en buitenland, wat voor genealogen natuurlijk bijzonder interessant is. De oorlog zelf vormt in zijn verhaal de rode draad op de achtergrond.

U vindt het AMVB op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelafstand van het AMVB.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.