Skip to content

Workshop paleografie (oud schrift)

by Patrick Vanhoucke on januari 12th, 2015

Op zaterdag 28 februari 2015 kunt u van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) deelnemen aan een workshop paleografie (oud schrift).

Wie regelmatig archiefstukken ter hand neemt, merkt dat de handschriften vaak moeilijk te lezen zijn. Een onleesbaar woord betekent vaak een verkeerde of onvolledige interpretatie van de tekst. Lesgever Libert Loosen van de Heemkundige kring De Semse te Zemst onsluiert samen met ons de vele geheimen van het oud schrift. Met talrijke voorbeelden en werkteksten gaan we concreet aan de slag.

U vindt het AMVB op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelafstand van het AMVB.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.