Skip to content

Familiekunde Brussel zet rouwbrieven, overlijdensberichten en bidprentjes online

by Patrick Vanhoucke on mei 12th, 2015

Obiit. Hij of zij is gestorven. Wie eenmaal geboren wordt, zal ooit sterven. Het is een van de weinige zekerheden die we in dit leven kennen.

Als genealogen proberen we niet alleen namen en datums in kaart te brengen. Bovenal proberen we onze voorouders een gezicht te geven, hun levens in kaart te brengen. Wie waren ze? Waar woonden ze en hoe verdienden ze hun brood? Wat waren hun dromen, hun angsten en verwachtingen? En uiteindelijk: hoe, waar en wanneer zijn ze overleden? We houden de herinnering aan hen levendig. Want: “Dood ben ik pas, als jij mij bent vergeten”, schreef dichter-zanger Bram Vermeulen (1946-2004).

Al bijna twee jaar is Familiekunde Brussel achter de schermen bezig met het digitaliseren en ontsluiten van rouwbrieven, overlijdensberichten en bidprentjes. Dankzij het werk van enkele bestuursleden zijn de eerste resultaten daarvan (ruim 800 scans en bijna 4.000 geïndexeerde namen) nu ook online te raadplegen via de themasite obiit.familiekunde-brussel.be.

From → publicaties

Comments are closed.