Skip to content

Kijk-en-vergelijk: genealogie met Harry Potter: de (tover)kracht van genealogische software

by Patrick Vanhoucke on juli 7th, 2015

Op zaterdag 24 oktober 2015 organiseert Familiekunde Brussel van 14.00 tot 16.00 uur in het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) een namiddag “kijk-en-vergelijk” over genealogische software.

“Welke genealogische software moet ik kiezen?” Het is een vraag die we als genealogische vereniging vaak krijgen. Een eenduidig antwoord is er niet. Het gamma aan dergelijke software is immers groot en divers. De ‘ideale’ software bestaat trouwens niet. Wel kunt u op een aantal zaken letten bij de keuze van genealogische software.

Drie gevorderde gebruikers, Danny Bex, Nand Staes en Patrick Vanhoucke, laten u kennismaken met de mogelijkheden, maar ook met de valkuilen van respectievelijk Stam3, GenoPro en Aldfaer. Zij baseren zich daarvoor op een 10-tal criteria en doen dat aan de hand van de fictieve familie van tovenaarsleerling Harry Potter.

Om deze namiddag voor te bereiden, organiseren we een enquête over het gebruik van genealogische software. Graag nodigen we u uit om deze enquête in te vullen.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / De Swaene betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.