Skip to content

Bezoek Rijksarchief Anderlecht: welke eigendommen hadden uw voorouders?

by Patrick Vanhoucke on juli 8th, 2015

Op maandag 9 november 2015 organiseert Familiekunde Brussel van 14.00 tot 16.00 uur een bezoek aan het Rijksarchief te Anderlecht.

Diensthoofd Harald Deceulaer en archivaris Valerie Gheysen vertellen u alles over het notariaat van het Ancien Régime, het Enig Hypotheekkantoor Brussel en de nota’s De Jonghe d’Ardoye. Het Rijksarchief heeft recent heel wat archief van deze instellingen verworven en ontsloten. Deze archieven kunnen u helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag: “Welke eigendommen hadden mijn voorouders?”

Afspraak stipt op tijd ter plaatse. U vindt het Rijksarchief te Anderlecht op de Fernand Demetskaai 7, 1070 Anderlecht. De metrohalte Aumale (lijn 5) bevindt zich op minder dan 10 minuten stappen van het Rijksarchief. Vanaf halte Kuregem (bus 46, tram 81) is het 5 minuten wandelen.

Inschrijven doet u met het onderstaande inschrijvingsformulier. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / De Swaene betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Door uw inschrijving verplicht u zich tot betaling van het verschuldigde bedrag. Uw inschrijving is definitief zo gauw u dit bedrag heeft overgeschreven op onze financiële rekening: KBC 734-0041286-70, IBAN BE60 7340 0412 8670, BIC KREDBEBB.

Opgelet: noteer alvast ook dat we volgend jaar op 29 februari 2016 per autocar een bezoek brengen aan het Rijksarchief te Beveren. Ook daar gaan we op zoek naar de eigendommen van onze voorouders. Aan bod komen o.a. de registratiekantoren en erfenisaangiften, en de databank ‘Mouvement de la population et de l’État civil’. In de namiddag is er tijd voor persoonlijke opzoekingen. Noteer alvast de datum. Meer informatie verneemt u later via onze nieuwsbrief en op deze website.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.