Skip to content

Bezoek aan de begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek

by Patrick Vanhoucke on december 26th, 2015

Op dinsdag 14 juni 2016 kunt u samen met Familiekunde Brussel een bezoek brengen aan de begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek. Van 14.00 tot 16.00 uur wordt u er rondgeleid door Maria Vandenbosch van de heemkundige kring Molenbecca.

De gemeentelijke begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek ging officieel open op 16 augustus 1864 naar een project van architect Joseph Praet en werd gebouwd op een eigendom van de familie de Villegas Jette-Saint-Pierre die ook eigenaar was van het Karreveldkasteel.

Heel wat personen uit de kunstwereld zijn begraven op de begraafplaats van Sint-Jans-Molenbeek: o.a. Eugene Laermans, schilder, Ernest Kindermans, toneelspeler en oprichter van het Lunatheater, huidig Kaaitheater, Jan Frantz Demol, toondichter, maar ook de familie van Herman Teirlinck. Ook een bezoek aan het Art Nouveau grafmonument van de familie des Cressonnières, ontworpen door architect Victor Horta, is interessant.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Afspraak ter plaatse aan de ingang, Gentsesteenweg 539, stipt tegen 14.00 uur.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.