Skip to content

Erfgoeddag “Rituelen”

by Patrick Vanhoucke on december 26th, 2015

Op zondag 24 april 2016 nodigen Familiekunde Brussel en het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) u uit op een Erfgoeddag vol rituelen.

Kom tussen 10.00 en 18.00 uur langs in het AMVB en maak kennis met rituelen uit de verschillende fasen van het leven: geboorte, doop, communie, overgangsrituelen, huwelijk, overlijden… in westerse én in andere culturen.

Gegevens over geboorte, doop, huwelijk en dood spelen een belangrijke rol bij het samenstellen van uw stamboom en het schrijven van uw familiegeschiedenis. Tijdens Erfgoeddag tonen we u bijzondere historische documenten, foto’s en gebruiksvoorwerpen die horen bij de rituelen rond deze levensfasen. U kunt ook deelnemen aan een babyborrel, een huwelijksreceptie en een koffietafel.

Deze activiteit is gratis. Klik hier voor meer informatie en de programmabrochure van de Erfgoedcel Brussel.

From → agenda

Comments are closed.