Skip to content

Heden en verleden van de Brusselse Sint-Niklaaskerk

by Patrick Vanhoucke on december 26th, 2015

Op zaterdag 25 juni 2016 neemt Familiekunde Brussel u van 14.00 tot 16.00 uur mee voor een blik op het heden en verleden van de Brusselse Sint-Niklaaskerk.

In de 17e en de 18e eeuw kwam men zelfs van buiten Brussel om te dopen of te trouwen in de Sint-Niklaaskerk. Waarom was de Sint-Niklaaskerk toen zo belangrijk? Tijdens deze lezing met bijhorend bezoek aan de kerk wordt een tipje van de sluier over dit mysterie opgelicht.

In deel 1 (14.00-14.45 uur) geeft Jean Houssiau van het Archief van de Stad Brussel ons een inleiding tot de inhoud en de bijzonderheden van de parochieregisters van de Sint-Niklaaskerk uit de 17e en 18e eeuw.

In deel 2 (15.00-15.45 uur) geeft Paul Wieers van Kerk en Toerisme ons een beeld van de geschiedenis van de Sint-Niklaaskerk door middel van een gegidste rondleiding in de kerk zelf.

Deze activiteit is een samenwerking met Kerk en Toerisme en het Archief van de Stad Brussel.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 3 euro. Niet-leden betalen 5 euro. Afspraak ter plaatse aan de ingang van de Sint-Niklaaskerk, Boterstraat 1, 1000 Brussel, stipt tegen 14.00 uur.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.