Skip to content

Workshop “Werken met de zoekrobot van het Rijksarchief in België”

by Patrick Vanhoucke on december 26th, 2015

Op zaterdag 6 februari 2016 organiseert de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een workshop “Werken met de zoekrobot van het Rijksarchief in België”. De workshop wil ervaren en minder ervaren onderzoekers wegwijs maken in de werking van de website en de zoekmachine van het Rijksarchief. Genealogen, familiekundigen, heemkundigen en liefhebbers van archiefonderzoek zijn allemaal welkom om hier aan deel te nemen.

Annelies Coenen van de dienst Digitale Preservatie & Toegang van het Algemeen Rijksarchief zal uitleg geven over de werking van de zoekrobot: welke informatie kan je er mee vinden en hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk? De focus ligt op de praktijk. Breng je eigen laptop mee als je er één hebt want de lesgever zal je in realtime doorheen de website loodsen. Er is wifi voor de deelnemers dus internetaansluiting is verzekerd.

De workshop wordt u gratis aangeboden door de Erfgoedcel Brussel. Om de dorst te lessen is er koffie, thee en water. En omdat het een zaterdag is, krijg je er een koffiekoek bovenop.

Waar en wanneer?
Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel (Literair Salon, 1ste verdieping, binnengaan via Grand Café Muntpunt in de Leopoldstraat 2)
zaterdag 6 februari 2016 van 10.00 tot 12.00 uur

Familiekunde Brussel verleent graag zijn medewerking aan deze workshop door er promotie voor te maken en de inschrijvingen te centraliseren. Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 28 januari 2016 via het onderstaande inschrijvingsformulier.

Opgelet: het maximale aantal deelnemers voor deze workshop is bereikt. Indien u interesse heeft om in de toekomst (mogelijk in september) aan een gelijkaardige workshop deel te nemen, vul het onderstaande formulier dan in om uzelf op een wachtlijst te plaatsen. We houden u dan verder op de hoogte.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda derden

Comments are closed.