Skip to content

Lezing “Leven en werken tijdens de Franse bezetting 1795-1815”

by Patrick Vanhoucke on augustus 21st, 2016

Op zaterdag 26 november 2016 organiseert Familiekunde Brussel een lezing “Leven en werken tijdens de Franse bezetting 1795-1815”

Waar en wanneer?
Familiekunde Brussel, Arduinkaai 28, 1000 Brussel
zaterdag 26 november 2016 van 14.00 tot 16.00 uur

Door ons genealogisch onderzoek weten we vaak al wie onze voorouders waren die in de Franse periode leefden. Maar het is ook belangrijk om te weten hoe deze familieleden leefden: welke waren hun leefomstandigheden, hoe werkten zij, waarover beschikten zij om hun leven comfortabel te maken. Komen o.m. aan bod: lokaal bestuur, het plattelandsleven, de materiële situatie, militaire dienstplicht, religie, voeding, economie en geld. Gastspreker Claude Gekiere maakt er een boeiende uiteenzetting van.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.