Skip to content

Workshop “Werken met de zoekrobot van het Rijksarchief in België” (herhaling)

by Patrick Vanhoucke on augustus 21st, 2016

Op zaterdag 24 september 2016 organiseert Familiekunde Brussel in samenwerking met het Rijksarchief in België een workshop “Werken met de zoekrobot van het Rijksarchief in België”. Wegens succes en op algemeen verzoek hernemen we daarmee een gelijkaardige workshop die de Erfgoedcel Brussel in het voorjaar al organiseerde.

Waar en wanneer?
Familiekunde Brussel, Arduinkaai 28, 1000 Brussel
zaterdag 24 september 2016 van 14.00 tot 16.00 uur

De workshop wil ervaren en minder ervaren onderzoekers wegwijs maken in de werking van de website en de zoekmachine van het Rijksarchief. Genealogen, familiekundigen, heemkundigen en liefhebbers van archiefonderzoek zijn allemaal welkom om hier aan deel te nemen.

Annelies Coenen van de dienst Digitale Preservatie & Toegang van het Algemeen Rijksarchief zal uitleg geven over de werking van de zoekrobot: welke informatie kan je er mee vinden en hoe doe je dit zo efficiënt mogelijk? De focus ligt op de praktijk. Breng je eigen laptop mee als je er één hebt want de lesgever zal je in realtime doorheen de website loodsen. Er is wifi voor de deelnemers dus internetaansluiting is verzekerd.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

Opgelet: indien u niet kon deelnemen aan de workshop in februari én indien u zich al inschreef op de wachtlijst, dan hoeft u niet opnieuw in te schrijven. Begin september zullen we u contacteren.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.