Skip to content

Erfgoeddag: thema Zorg voor cultureel erfgoed

by Patrick Vanhoucke on december 20th, 2016

Tijdens de jaarlijkse Erfgoeddag staat dit jaar het thema “Zorg” centraal. Musea, gidsenorganisaties en andere erfgoedspelers bieden deze dag in Brussel meer dan dertig activiteiten aan.

Wandel je graag? Doe dan mee aan de “De Begankenis”. Die brengt je op een aantal bekende en minder bekend locaties van de Marollen. Tijdens de wandeling ga je ook langs bij het Archief van de Stad Brussel. Het archief en Familiekunde Brussel slaan de handen in elkaar om je uitleg te geven over de zorg voor familiedocumenten.

Familiedocumenten, familiearchief, oude (familie)foto’s… hanteer je best met de nodige zorg en omzichtigheid. Familiekunde Brussel en het Archief van de Stad Brussel geven je praktische tips voor het hanteren en bewaren van oude familieschatten.

De Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie stelde een programmabrochure voor de Erfgoeddag in Brussel samen. Deze kun je online downloaden. Familiekunde Brussel vind je op pagina 40 (nummer 26). Alle informatie over de wandeling “De Begankenis van Brussel” vind je op pagina’s 4-5. Om langs te gaan bij het Archief van de Stad Brussel en Familiekunde Brussel, volg je het wandelparcours van Korei (pagina 4). De wandelingen starten om 10.30 uur (NL), 11.30 uur (NL), 14.00 uur (FR) en 15.00 uur (NL) aan de infostand van UiTinBrussel aan het Bruegelplein / Zwaardstraat.

From → agenda

Comments are closed.