Skip to content

Lezing: De Zeven Geslachten van Brussel

by Patrick Vanhoucke on december 20th, 2016

Zaterdag 25 november 2017 van 14.00 tot 16.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Op zaterdag 25 november 2017 kunt u bij Familiekunde Brussel komen luisteren naar een lezing van Roel Jacobs over “De Zeven Geslachten van Brussel”.

Is Brussel gesticht door zeven families die het bestuur van de stad gemonopoliseerd hebben tot in de 15de eeuw? Of hebben ze dat zelf uitgevonden om hun monopolie te rechtvaardigen? Zijn geslachten trouwens wel families? En wat is het verschil tussen patriciaat en adel? Of is er niet zo veel verschil? Op deze en vele andere vragen probeert Roel Jacobs tijdens deze lezing een antwoord te formuleren.

Roel Jacobs is jurist van opleiding en werd historicus uit passie. Hij heeft tal van publicaties over (de geschiedenis van) Brussel, maar ook over Brugge op zijn naam staan en organiseert in beide steden wandelvoordrachten. Roel Jacobs werkt ook als historisch consultant voor Visit Brussels.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.