Skip to content

Historische cartografie – deel 3: bezoek KBR afdeling Kaarten en Plannen

by Patrick Vanhoucke on december 17th, 2017

Historische cartografie – deel 3: bezoek KBR afdeling Kaarten en Plannen
Dinsdag 9 oktober 2018 van 10.00 tot 12.00 uur
ingang Kunstberg, 1000 Brussel (afspraak ter plaatse, stipt om 9.45 uur)

Na de twee lezingen over historische cartografie van vorig jaar is het tijd om even op locatie te gaan. Samen met Familiekunde Brussel brengt u een bezoek aan de afdeling Kaarten en Plannen van de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR). Tijdens het bezoek worden we rondgeleid door medewerkster Imke Hansen van de afdeling.

De collectie Kaarten en Plannen bestaat uit meer dan 100 000 kaarten en plannen op losse bladen, ca. 600 atlassen, een 30-tal globes en een omvangrijk fonds van boeken en tijdschriften over cartografie. De cartografische documenten die de afdeling bewaart, dateren van de 16e eeuw tot vandaag en hebben betrekking op België en de hele wereld. Het gaat om atlassen, wereldkaarten, hemelkaarten, zeekaarten en portulanen, continentale, nationale, regionale, lokale kaarten, plannen van steden, kadasterplannen, militaire kaarten, plannen van veldslagen, stafkaarten, luchtfoto’s en thematische kaarten.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.