Skip to content

Studiebezoek aan cultuurcentrum Alden Biesen en aan de stad Maastricht

by Patrick Vanhoucke on december 17th, 2017

Studiebezoek aan cultuurcentrum Alden Biesen en aan de stad Maastricht
Dinsdag 8 mei 2018 van 8.00 tot 18.00 uur (reis per autocar)

Familiekunde Brussel en heemkundige kring De Swaene nemen u per autocar mee naar het cultuurcentrum Alden Biesen en de stad Maastricht. Deze uitstap wordt samen met het Willemsfonds georganiseerd.

In Alden Biesen neemt een gids ons mee in de geschiedenis van de Duitse Orde en haar ontstaan tijdens de derde kruistocht. Verder bezoeken we de kerk, de binnenpleinen en enkele ruimtes van het huidige congrescentrum, alsook het luxueuze en gerestaureerde appartement van de landcommandeur. Eindigen doen we in het onthaalcentrum met de nieuwste digitale presentatie over het Haspengouwse kastelenlandschap.

Lunchen doen we in Alden Biesen. U kunt kiezen tussen stoofvlees of kippenpastei met frietjes of brood. Bij elke maaltijd is er één consumptie (water/frisdrank/bier) in de prijs begrepen. Indien u deelneemt aan de lunch, duidt u dit aan op het inschrijfformulier en betaalt u dit eveneens op voorhand.

In de namiddag bezoeken we de Jezuïetenberg in de stad Maastricht.

Dagprogramma:

07.45 Verzamelen, tankstation Houba de Strooperlaan 755,
uitgang metro 6, eindhalte Koning Boudewijn
08.00 Vertrek heenreis (stipt)
10.00 Start rondleiding Alden Biesen
12.00 Lunch in Alden Biesen (15 euro één drankje inbegrepen, op voorhand bestellen en betalen)
13.30 Vertrek per autocar naar Maastricht
14.00 Aankomst in Maastricht en bezoek aan de Jezuïetenberg
16.00 Vertrek terugreis
18.00 Terug in Brussel
   

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 15 euro. Niet-leden betalen 18 euro. Voor de lunch schrijft u bijkomend 15 euro over.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.