Skip to content

Studiebezoek Bunker Hitler Brûly en de stuwdam van Plate-Taille in Couvin

by Patrick Vanhoucke on december 28th, 2018

Studiebezoek Bunker Hitler Brûly en de stuwdam van Plate-Taille in Couvin
Dinsdag 14 mei 2019 van 8.00 tot 18.30 uur (reis per autocar)

Familiekunde Brussel en heemkundige kring De Swaene nemen u per autocar mee naar de Bunker Hitler Brûly en de stuwdam van Plate-Taille in Couvin. Deze uitstap wordt samen met het Willemsfonds georganiseerd.

In Bruly-de-Pesche in de provincie Namen, vlakbij de Franse grens, richtte Adolf Hitler zijn hoofdkwartier op om de inval in Frankrijk in juni 1940 te coördineren. Deze plek wordt ook wel de Wolfsschlucht genoemd. In de bunker is er een betonnen schuilkelder en er zijn ook twee chalets in Beierse stijl waar de führer en zijn officieren verbleven. De gedenkplaats werd in 2015 volledig gemoderniseerd. Een ander deel van deze plek is gewijd aan het leven van de bewoners van de regio tijdens de bezetting. Via educatieve borden wordt uitgelegd hoe de Duitsers het dorp gebruikten in de periode waarin ze het hoofdkwartier oprichtten.

Lunchen doen we in Couvin. Indien u deelneemt aan de lunch, duidt u dit aan op het inschrijfformulier en betaalt u hiervoor eveneens op voorhand.

In de namiddag bezoeken we de stuwdam van Plate-Taille in Couvin. Deze stuwdam uit 1977 is de grootste van België. In het midden van de muurkam staat een betonnen uitkijktoren die 107 meter hoog is. Bovenin de toren zijn twee glazen uitzichtterrassen. De ondergrondse galerijen geven toegang tot de hydro-elektrische centrale.

Dagprogramma:

07.45Verzamelen, tankstation Houba de Strooperlaan 755,
uitgang metro 6, eindhalte Koning Boudewijn
08.00Vertrek heenreis (stipt)
10.00Start gegidste rondleiding Bunker Hitler Brûly (bezoek 90 min. + vrij rondlopen 30 min.)
12.00Vertrek per autocar naar Couvin
12.30Lunch in Couvin (20 euro excl. drank, op voorhand bestellen en betalen)
14.00Vertrek naar de stuwdam van Plate-Taille in Couvin
14.30Gegidst bezoek aan de stuwdam van Plate-Taille in Couvin
16.30Vertrek terugreis per autocar
18.30Terug in Brussel

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds betalen 15 euro. Niet-leden betalen 18 euro. Voor de lunch (excl. drank) schrijft u bijkomend 20 euro over.

De inschrijvingsperiode werd afgesloten.

From → agenda

Comments are closed.