Skip to content

Studiebezoek: Texture Kortrijk en Eperon d’Or schoenenmuseum Izegem — 04.05.2021

by Patrick Vanhoucke on december 31st, 2020

Vanwege de door de overheid opgelegde maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kan deze activiteit niet doorgaan. Het bestuur besliste ze naar een later tijdstip te verplaatsen. We houden u verder op de hoogte via deze website en onze nieuwsbrief.

Texture Kortrijk en Eperon d’Or schoenenmuseum Izegem
Dinsdag 4 mei 2021 van 8.00 tot 18.00 uur (reis per autocar)

Familiekunde Brussel en heemkundige kring De Swaene nemen u per autocar mee naar de provincie West-Vlaanderen. Deze uitstap wordt samen met het Willemsfonds en FedOS Brussel georganiseerd.

In de voormiddag bezoeken we in Kortrijk Texture, het museum over Leie en vlas. Het museum vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vakman- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden.

Lunchen doen we in ’s middags in restaurant Damast in Kortrijk, vlak naast het museum Texture. Indien u deelneemt aan de lunch, duidt u dit aan op het inschrijfformulier en betaalt u hiervoor eveneens op voorhand.

In de namiddag bezoeken we het schoenenmuseum Eperon d’Or in Izegem. Daar wordt het roemrijke verhaal van de schoennijverheid geschetst. U ontdekt er topstukken zoals de laarzen van koning Willem. In de achterbouw kan u aan de hand van een productielijn zien hoe schoenen vroeger werden gemaakt.

Dagprogramma:

07.45Verzamelen, tankstation Houba de Strooperlaan 755,
uitgang metro 6, eindhalte Koning Boudewijn
08.00Vertrek heenreis (stipt)
10.00Start gegidste rondleiding in Texture Kortrijk
12.00Lunch in restaurant Damast te Kortrijk (20 euro excl. drank, op voorhand bestellen en betalen)
13.30Vertrek naar Izegem
14.00Aankomst en bezoek aan het schoenenmuseum Eperon d’Or
16.30Vertrek terugreis per autocar
18.00Terug in Brussel

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene / Willemsfonds / FedOS betalen 15 euro. Niet-leden betalen 18 euro. Voor de lunch (excl. drank) schrijft u bijkomend 20 euro over.

From → agenda

Comments are closed.