Skip to content

Genealogisch erfgoedcafé — 26.03.2022

by Patrick Vanhoucke on maart 10th, 2022

Genealogisch erfgoedcafé
Zaterdag 26 maart 2022 van 14.00 tot 16.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Met dit genealogisch erfgoedcafé herneemt Familiekunde Brussel, na een lange periode van inactiviteit omwille van de coronacrisis, weer stilaan haar activiteiten.

Annelies Tollet van de Erfgoedcel Brussel komt het concept en de werking van de Erfgoedbank voorstellen. De materialen die in digitale vorm in de beeldbank worden bewaard zijn foto’s, prentkaarten, gebruiks- en siervoorwerpen, filmpjes, audio-opnames, affiches, bidprentjes,… met een ouderdom van minstens 20 jaar. Ook voor de genealoog die met zijn familiegeschiedenis bezig is, zit er ongetwijfeld heel wat interessant materiaal in. Of misschien heeft u zelf wel erfgoed uit de familie dat u een plaatsje in de Erfgoedbank wilt geven?

Met de Erfgoedbank Brussel wil de Erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in samenwerking met partners in de Brusselse gemeenten het erfgoed van particulieren, families, verenigingen en vrijwillige erfgoedorganisaties een duurzame digitale toekomst geven. Vrijwilligers gaan op zoek, registreren en ontsluiten deze collecties. Dankzij hun speurzin en werklust kunt u meegenieten van deze verborgen parels. Tijdens deze voorstelling hoort u ook hoe u als vrijwilliger aan het project kunt meewerken.

Verder is het bestuur van Familiekunde Brussel aanwezig en kunt u als beginnende of gevorderde genealoog vragen stellen en ervaringen uitwisselen. Zorg dat u uw vragen op voorhand wat voorbereidt.

Deelname aan deze activiteit is gratis, maar inschrijven via het onderstaande formulier is verplicht.

Deze activiteit is voorbij.

From → agenda

Comments are closed.