Skip to content

Wandeling: In de voetsporen van Karel Buls — 07.07.2023

by Patrick Vanhoucke on december 28th, 2022

AFGELAST – Wegens ziekte van de begeleidende gids kan de Karel Buls-wandeling van 7 juli a.s. niet doorgaan. Dat werd ons door vzw Alom een Droom gemeld. Wie reeds was ingeschreven en betaalde, zal nog persoonlijk door het bestuur van vzw Alom een Droom worden gecontacteerd.

Wandeling: In de voetsporen van Karel Buls (vzw Alom een droom)
Vrijdag 7 juli 2023 van 14.00 tot 16.00 uur
Vertrekpunt: hoofdingang station Brussel-Centraal, Europakruispunt, 1000 Brussel (zorg dat u zeker om 13.45 uur aanwezig bent).

Tijdens de zomermaanden juli en augustus organiseert Familiekunde Brussel geen activiteiten. Toch kunnen we u deze zomer een interessante wandeling in Brussel aanbieden. Dat doen we dankzij een samenwerking met vzw Alom een Droom uit Turnhout.

Alom een droom werd in 2015 opgericht met als doel de bewoners van de arme streek van het Mecsekgebergte in Hongarije te steunen o.a. met de bouw van een gemeenschapscentrum. Om fondsen te verzamelen organiseert de vzw regelmatig activiteiten. Soms vinden die in Brussel plaats en soms zijn ze interessant voor wie in de geschiedenis van Brussel is geïnteresseerd. Dat bleek nu het geval en daarom ging Familiekunde Brussel deze occasionele samenwerking aan.

Op vrijdag 7 juli a.s. kunt u van 14.00 tot 16.00 uur deelnemen aan een Karel Bulswandeling in het centrum van Brussel. Karel Buls (1837-1914) was burgemeester van Brussel van 1881 tot 1899 en drukte zijn stempel op een periode van groeiende welvaart en vooruitgang, die later bekend zou staan als de Belle époque.

Wie was Karel Buls? Hoe stond hij tegenover zijn stad, die hij als burgemeester vorm kon en moest geven. Waarrond draaiden zijn conflicten met Leopold II? Samen met gids Luc Wouters verkennen we de realisaties van Karel Buls en zijn persoonlijkheid.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw gegevens komen dan rechtstreeks bij vzw Alom een droom terecht. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van 5 euro op rekeningnummer IBAN BE02 8917 8409 2840 van vzw Alom een Droom te 2300 Turnhout m.v.v. “Karel Bulswandeling 07.07.2023”.

From → agenda derden

Comments are closed.