Skip to content

Lezing: Godshuizen in Brussel — 18.03.2023

by Patrick Vanhoucke on december 28th, 2022

Lezing: Godshuizen in Brussel
Zaterdag 18 maart 2023 van 14.00 tot 16.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Godshuizen in Brussel? Wat is er dan van geworden? En wat is het verschil met een gasthuis of een geesthuis? Wat zijn de Burgerlijke Godshuizen? David Guilardian, conservator-archivaris van de Archieven & Museum van het OCMW van de Stad Brussel geeft ons een antwoord op deze vragen en meer, aan de hand van een overzicht van de sporen die er nog in Brussel te vinden zijn – van de Middeleeuwen tot vandaag. Er zal ook worden ingegaan op de al dan niet bestaande mogelijkheden om personen te identificeren die eraan gelinkt waren: bestuursleden, weldoeners, personeel of zorgbehoevenden…

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Brussel / Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

From → agenda

Comments are closed.