Skip to content

Bezoek Watermaal-Bosvoorde: begraafplaats en wandeling Eerste Wereldoorlog — 18.05.2024

by Patrick Vanhoucke on december 14th, 2023

Bezoek Watermaal-Bosvoorde: begraafplaats en wandeling Eerste Wereldoorlog
Zaterdag 18 mei 2024 van 14.00 tot 16.00 uur
Plaats van afspraak: bushalte 95 WIENER (terminus van de bus, kruising Vorstlaan – Majoor Brückstraat), bij het beeld ‘Huiselijke zorgen’ van Rik Wouters

Tijdens deze namiddagwandeling neemt Hilde Claes, oud-bibliothecaris van Watermaal-Bosvoorde, ons mee voor een geleide wandeling op de mooie begraafplaats van Bosvoorde, waar een aantal bekende Watermaal-Bosvoordenaren een laatste rustplaats hebben gevonden. Als de tijd het toelaat wordt de rondleiding op de begraafplaats gevolgd door een wandeling over het leven van de gewone mensen in Watermaal-Bosvoorde tijdens de Eerste Wereldoorlog: over de voedselvoorziening, de scholen, de ziekenverzorging… en over het bestuur van de gemeente en enkele bekende Watermaal-Bosvoordenaren.

Inschrijven doet u met het onderstaande formulier. Uw inschrijving is pas definitief na overschrijving van het verschuldigde bedrag op ons rekeningnummer IBAN BE60 7340 0412 8670 BIC KREDBEBB m.v.v. de datum van de activiteit. Leden van Familiekunde Brussel / Familiekunde Vlaanderen / AMVB / Heemkring De Swaene betalen 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro. Afspraak ter plaatse aan bushalte 95 WIENER, stipt tegen 14.00 uur.

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

From → agenda

Comments are closed.