Skip to content

Erfgoeddag: Thuis bij Familie(kunde) — 21.04.2024

by Patrick Vanhoucke on december 14th, 2023

Erfgoeddag thema Thuis
Zondag 21 april 2024 van 10.00 tot 18.00 uur
Arduinkaai 28, 1000 Brussel

Je familiestamboom uitzoeken (genealogie of familiekunde) begint bij je thuis. Je noteert alles wat je weet over je levende en gestorven familieleden.

Thuis verzamelt een familie heel wat materiaal dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Die familiedocumenten worden soms zorgvuldig bewaard, maar bevinden zich net zo goed in dozen of mappen. Waardevolle zaken die jouw familiearchief kan bevatten zijn: familiefoto’s, erfstukken, postkaarten en brieven, trouwboekjes, bidprentjes, rouwbrieven…

Tijdens de Erfgoeddag leer je samen met de mensen van Familiekunde Brussel hoe je al die documenten en objecten bij je thuis kunt gebruiken om de geschiedenis van je familie te schrijven, stap voor stap. Kinderen kunnen samen met hun ouders of grootouders een eenvoudige stamboom van enkele generaties opstellen. Heb je zelf familiedocumenten waarover je iets wilt vragen? Breng ze dan gerust mee.

From → agenda

Comments are closed.