Skip to content

Geleid bezoek aan de SCGD — 20.04.2024

by Patrick Vanhoucke on december 14th, 2023

Door omstandigheden buiten de wil van Familiekunde Brussel om, moeten we het bezoek aan de SCGD annuleren. We zullen opnieuw een bezoek plannen zo gauw de omstandigheden het toelaten. Inschrijven is voorlopig niet meer mogelijk. Wie reeds was ingeschreven wordt persoonlijk gecontacteerd.

Geleid bezoek aan de SCGD
Zaterdag 20 april 2024 van 14.00 tot 16.00 uur
Anatole Francestraat 31, 1030 Schaarbeek (afspraak ter plaatse, stipt om 13.45 uur)

De SCGD ofte “Service de Centralisation des études Généalogiques et Démographiques de Belgique” is een organisatie die in 1944 werd opgericht. Het documentatiecentrum biedt genealogen een waaier aan diensten en documenten om hen bij hun genealogisch onderzoek te helpen.

Zowel voor beginners als gevorderden mag een bezoek aan de SCGD niet op het genealogische onderzoekslijstje ontbreken. Op deze zaterdagnamiddag wordt het centrum exclusief voor Familiekunde Brussel geopend. U kunt ter plaatse documenten raadplegen. Met name de grote collectie overlijdensberichten, doodsbrieven en bidprentjes is interessant materiaal voor genealogen. Er zal voldoende tijd zijn om opzoekingen te doen, maar bereid uw bezoek voor door op de website www.scgd.net na te kijken wat er voor u te vinden is.

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht en doet u met het onderstaande formulier.

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

Familiekunde Brussel biedt u deze activiteit kosteloos aan. Mocht u onze vereniging financieel willen steunen, dan kan dat altijd met een gift.

From → agenda

Comments are closed.