Skip to content

Acht maanden cel voor oplichter stambomen

by Patrick Vanhoucke on maart 10th, 2006

In juli vorig jaar maakten we melding van een geval van stamboomzwendel in Nederland. Minder dan één jaar nadat de Antwerpse correctionele rechtbank de Nederlander Wilhelmus Pince van der Aa tot één jaar cel en 5.000 euro boete veroordeelde, was de man opnieuw met zijn oplichterij aan de slag.

In Antwerpen is de oplichter nu vrijdag veroordeeld tot acht maanden cel wegens misleiding van klanten. De Nederlander kreeg bovendien zestien maanden voorwaardelijk, een boete van 12.394 euro en een beroepsverbod van drie jaar.

Wilhelmus Pince van der Aa had een handel in valse stambomen opgezet. Alleen al in Vlaanderen kochten ongeveer 20.000 mensen een zogenaamd persoonlijk naslagwerk over hun voorouders. Het merendeel ontving echter alleen maar een boekje met algemene en onvolledige informatie.

De advocaat van Pince van der Aa probeerde aan te tonen dat zijn cliënt moeilijk iets ten laste kon worden gelegd. Meester Engels stelde dat men “voor 46 euro […] toch geen volledig uitgewerkte stamboom [kan] verwachten” en dat “een algemeen genealogisch basiswerk en een familiewapen […] zeer realistisch [is] voor dat geld.”

Bron: De Telegraaf Online, 10.03.2006

From → nieuws

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. Erfgoeddag 2010 – Fake? | VVF-Brussel vzw

Comments are closed.