Skip to content

Dossier stamboomonderzoek in PASC@L

by Patrick Vanhoucke on september 12th, 2008

PASC@L, het maandblad van de actieve 50-plusser, publiceert deze maand september een dossier dat volledig is gewijd aan stamboomonderzoek. Het dossier “Kruip eens in je stamboom” telt 16 bladzijden en is uitneembaar.

De tekst van het dossier werd geschreven door journaliste Karen Van der Sype. In de tekst komen ook Felix Waldack, algemeen secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde, en Johan Roelstraete, auteur van het boek Je stamboom, je familiegeschiedenis ruim aan het woord om hun ervaringen met ons te delen. Naast heel wat tips bij het verrichten van onderzoek of het overwinnen van moeilijkheden, geeft het dossier ook een lijstje van enkele computerprogramma’s die je als hulp bij je stamboomonderzoek kunt gebruiken.

Het tijdschrift PASC@L verschijnt elke laatste donderdag van de maand en is verkrijgbaar bij de dagbladhandel voor 2,95 euro. PASC@L is een initiatief van Pascal Vyncke die eerder ook al SeniorenNet.be oprichtte. SeniorenNet.be is dé startpagina voor de actieve 50-plusser.

Bronnen: PASC@L, jrg. 1 nr. 11 (september 2008)

From → publicaties

Comments are closed.